The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  четвъртък

  Черен айсберг

  айсберг
  Айсбергът е величествено, невероятно красиво и зловещо зрелище. Огромен леден блок плава спокойно по океана. Обикновено айсбергите са бели. Но има и такова невероятно природно явление, като черен айсберг.
  Някога моряците са вярвали, че срещата с черен айсберг в морето предвещава голяма беда. Това е разбираемо. Черният айсберг изглежда впечатляващо и зловещо. Въпреки това, в него няма нищо особено и лошо в това, че е черен.
  Произходът на черния айсберг е точно същия като на всички останали. Това е един леден блок, който се откъсва от полярните ледени шапки. Белият цвят на огромното количество айсберги се дължи на въздушните мехурчета в сгъстения лед. Но ако при движението си ледникът "премахва" от повърхността си слоеве почва или скала, в своята дебелина изглежда черен или кафяв. А айсбергите в Антарктика могат да бъдат черни и от вулканичния прах от Шетландските острови, който покрива ледниците майки.
  "Тъмната страна" на айсберга обикновено е в долната му част (поради по-високата плътност), но когато леденият блок започне да се топи, той може да се преобърне - и готово, пред нас вече има черен айсберг.


  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

  BGtop

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (557) Lang-En (124) Lang-Ru (122) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En