The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    петък

    Японският клен

    клен
    Японският клен е вид многогодишно дървесно листопадно широколистно растение от рода Клен. Расте в Япония и в южната част на Корея. В естествена среда дървото обикновено е голям храст с 8-10 м височина. Факти! Клонове са червеникаво-сиви. Кората е сива, гладка, без пукнатини. Листата са закръглени, 8-15 см в диаметър, по краищата назъбени, на седем, девет или единадесет части, разположени противоположно.
    Има красива японска дума Аки (秋), което означава "есен". Това е едно невероятно време, време за следващата промяна в природата, когато тя променя тоалета си, дърветата хвърлят листата си и тогава те при най-малкия полъх на вятъра обикалят във весели танци, вдигайки се от земята. Това е времето, когато слънцето се появява по-рядко, носи по-малко радост в сравнение с най-знойните летни дни, а въздухът звъни от чистота и свежест.
    Като цяло, Япония се нарича държава на пролетта, защото това е мястото, където слънцето започва ежедневния си път по целия свят. Това е мястото, където прекрасната със своите цветове японска череша бележи началото на новата година. Именно през пролетта многобройни туристи идват в Япония, за да се насладят на незабравима красота на събуждането на природата след зимата. Но истинските туристи, любители на кулинарното изкуство знаят, че да се види Япония през есента си струва. Сезонът на червени листа, който е от септември до ноември, с право може да се конкурира с периода на цъфтежа на черешата за титлата на най-красивото време в Япония.

    Японският клен

    Особено красиви през есента са японските кленове Каеде. За разлика от руския клен, те са по-ниски, с много клони, а листата са по - тънки, изящни и ажурни. В средата на септември, листата започват да се превръщат в червени. Освен това, по-ниската температура на въздуха през есента ги прави по-ярки и наситени по цвят. Цялата страна е буквално увита в червено одеяло. Изключително красива гледка! Самите японци имат поговорка: "Човек съществува толкова дълго, колкото дълго може да вижда клена".

    Японският клен


    Промяната в цвета на листата обикновено се появява на разсъмване, при ниски температури от 6-7 градуса по Целзий. В Япония климатичните условия се променят толкова често, че дори местните хора не могат да кажат с точност къде и кога ще се появят огнените листа. Тези прогнози са станали за тях като един вид ритуал.

    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En