Най-вълнуващите пътешествия с Библиотека ZigZag

Следвайте Библиотека ZigZag

RU EN
 • Breaking News

  неделя

  Европейски квартет - една мелодия

  Вишеград
  Чешката република, Унгария, Полша и Словакия се обединиха заедно за насърчаване на туризма в четирите суверенни държави от Централна Европа за чуждестранни туристи. В унгарския град Вишеград през 1991. Промоционалното име на тази съвместна маркетинг-инициатива на националните служби за туризъм е Европейски квартет.
  Четворката, иначе известна като Вишеградската четворка (V4), има за главна цел да работят заедно, за да се гарантира успех в дългосрочен план в области от общ интерес, чрез продължаване и засилено вътрешно сътрудничество.
  Инициативата на Вишеград е израз на усилията за развитие на региона от Централна Европа в рамките на по-широката рамка на общоевропейска интеграция. Всичките четири страни споделят двете общи за тях - исторически корени и културни традиции. В същото време обаче, всяка от страните членки, има своя уникална идентичност в областта на архитектурата, изкуството, религията, фолклора и традициите, и природа.
  Това е така, защото в тези уникални характеристики посетителите на региона V4 ще открият нови и интригуващи изненади на всяка стъпка от пътуването си и най-вероятно няма да са отегчени.
  Площта на Вишеградската четворка предлага няколко уникални паметници на ЮНЕСКО, световно известни минерални извори, автентично запазени исторически градове и места със зашеметяваща природна красота.


  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Събития

  За начинаещи блогъри

  Рубрики

  Lang-Bg (492) Lang-Ru (110) Lang-En (87)
   Погледни
  BGtop
  Увеличение посещаемости

  Lang-En