The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    неделя

    Замъкът Алкасар де Сеговия

    Замъкът Алкасар де Сеговия е най-известният замък в Испания. Освен факта, че това е една от най-романтичните сгради, Алкасар де Сеговия има стратегическо местоположение, което го прави любимец на кралското семейство.

    Замъкът Алкасар де Сеговия

    От скромна крепост, в продължение на векове при непрекъснато реконструиране, Алкасар де Сеговия се превръща в най-популярния замък-дворец в цяла Испания. Първото историческо споменаване на Алкасар де Сеговия е от началото на XII век. Някогашните характеристики на укрепленията били постепенно реформирани от няколко кралски поколения, в резултат на което сградата е придобила най-различни стилове, особено на вътрешните структури. Като най-любимата резиденция на кралското семейство на Испания, Алкасар де Сеговия играе важна историческа роля в изкачването на трона на Исабела Кастилска, както и стратегическия съюз с Арагон, нейния брак с Фердинанд II, която се състоял в този дворец. Около един век по-късно крал Филип II, организирал значително обновление на замъка след брака си с Ана Австрийска.
    Когато кралското семейство най-накрая се премества в Мадрид, замъкът се превръща в затвор, а след това в артилерийска академия. След пожар през 1862 замъкът Алкасар де Сеговия е възстановен с пълно вътрешно преструктуриране, за да се възобнови с бившия си блясък. През 1898 след възстановяване, в замъка Алкасар де Сеговия е преместен Генералния военен архив на Испания, където остава и до днес на последния етаж.
    Преминавайки през Залата с камината, можете да попаднете в най-популярната стаята на Алкасар де Сеговия - Тронната зала, където е запазен оригиналния дизайн в мавритански стил. В центъра на лилаво-червената стая е трона с надпис "Танто Монта" - мотото на кралете на Испания, с чиито портрети са украсени стените.

    Замъкът Алкасар де Сеговия


    Кралската зала е основната зала на замъка, където са се състояли всички по-важни събития. Залата Галерия с готически елементи е под формата на обърнат корпус на кораб. Друга интересна зала носи имено на своята вътрешна украса с францискански шнур. Според легендата, Алфонсо Мъдрия наредил да се използва шнурът в знак на покаяние за своята прекомерна гордост.
    Залата с оръжията е гвоздеят на замъка Алкасар де Сеговия. Тук се помещава колекция от оръжия от различни епохи. Наблизо в една малка стая е древната преса за монетосечене на първите Бурбони.


    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (542) Lang-Ru (113) Lang-En (110) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En