The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  петък

  Национален конкурс-надиграване „Златна гега“

  фестивал
     Национален конкурс-надиграване “Златна гега” се провежда ежегодно. Това е празник на уникалните български танци, вечно живите и неизчерпаеми в своето многообразие. Успехът и популярността на конкурса утвърждава и неговите основни цели, а те са: да мотивира младите изпълнители към съхраняване и развиване на фолклорните ни танци, да стане средище за обмяна на новаторски методики в съвременното обучение на фолклорни изпълнители, и цели да открива, подпомага и закриля деца с изявен талант.
     Конкурсът се организира от председателя на училищното
  настоятелство на Национално училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев” в град Котел, Методическо обединение ”Български танци” и Община Котел.
     Ежегодният Националният конкурс-надиграване “Златна гега” се провежда през месец април в Концертната зала на Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” пред публика и представители на медиите. Конкурсната му част протича само в един тур, а участниците се състезават в три категории: надиграване по двойки, представяне на сценично разработен обичай и ансамблово надиграване.
     Всички участници в конкурса получават грамота за своето участие. Класираните на първо, второ и трето място получат диплом, както и предметни награди и парични премии. По преценка на журито могат да бъдат присъдени и поощрителни награди.
     Конкурсът е включен в Програмата на Министерски съвет за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби.

  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


  BGtop

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En