The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  събота

  Дискретно скриване на истината

  статии
     Външният вид и годините не са в комбина. Изговарянето на годините имат скрито значение. А когато питат каква е причината за прикриването на истината, свиват рамене, сякаш това е нещо, което се очаква. Сред въпросите, с които дразним малките деца, е как се казват и още повече на колко години са. Малчуганите прекрасно знаят отговорите. Ще изговорят името си с гордост, сякаш са най-малкото господари на тази планета. Що се отнася до възрастта – е, тук има малък проблем. С охота ще ти покажат с пръстчета на колко са, но с удоволствие ще добавят още едно пръстче. Като че ли тази година им придава
  зрялост, самостоятелност, сила, доказва, че хлапетата са велики – едва ли не че имат право да получат лична карта. А по-късно годините се изнизват една след друга...С израстването на малчуганите се променя и отношението им към годините. Първокласниците винаги и много прецизно – до ден, ще кажат каква е възрастта им.
      На тази точност ги учат в училище. Както растат, почти незабележимо от един период от своя живот нататък, ще започват да добавят поне по шест месеца към годините си, а често и по дванадесет.Момичетата знаят как да направят така, че да изглеждат по-големи – скрити под пластовете грим и качени на високи токчета. Момчетата също не изостават в това отношение. Набола тридневна брада, разрошена коса, готин външен вид – и ето го момчето, по-голямо, от колкото е всъщност. Малко след 25-те, лека –полека започваме промяна на отношението си към годините. Всъщност това отношение е свързано почти винаги с това как се чувства някой, как възприема тялото си и колко е доволен от него, със самочувствието, с държанието си към връстниците, с очакванията, надеждите, страховете.
      Изговарянето на годините има скрито значение. Малко са тези , които ще кажат каква е точно възрастта им. Мъжете са по-мъдри. Те добавят по няколко години към възрастта си и са много доволни, когато някой им каже: „ Много добре изглеждаш и не ти давам толкова". Какво да кажем за жена, която изглежда добре, поддържа се, супер е за годините си, има завиден статус? Е, тогава казваме:" Трябва да се е влюбила! ”.
      Не може да се угоди на околните, затова не се и опитвайте. Например, ако жена на 38 облече къса шарена рокля,цветни чорапи,ярки обувки и си сложи шал, повечето ще кажат:"Виж, на нейните години се облича като момичетата!". Или мъж на 60 е с дънки и кожено яке, веднага ще бъде охарактеризиран като „стар сваляч". Припомнете си една пословица:" Не угаждай на този, на когото не можеш да угодиш".
      Това лято бях очарована от една госпожа на 80, с черна коса без бели корени, с прическа, с широка, дълга черна плажна рокля, под която прозираше цял бански костюм, също черен. На рамо носеше бяла чанта за плаж, на която с черни букви пишеше:"Възрастна съм и се гордея с това!”. Естествено е, че никой не се подмладява с времето, хайде на не крием годините си! На толкова години сме, на колкото се чувстваме.


  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

  BGtop

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En