The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    петък

    Стенните часовници в дома ни

    Стенните часовници в дома ни



        Съвременните стенни часовници в къщата са както красив аксесоар, така и функционално устройство, което ви позволява да сравнявате действията си с времето и никога да не закъснявате. 
        Преди да си купите стенен часовник трябва да помислите върху дизайна му. А преди да го закачите на стената трябва и да изберете правилното му място.
        Не е трудно да не забележите, че животът непрекъснато се движи напред и този процес не може да бъде спрян. Според философията на Източния Фън Шуй, часовниците са в състояние да повлияят на енергията Чи, да привлекат или предотвратяват неприятности. 

    Най-доброто място за стенните часовници според Фън Шуй


        Тези от вас, които решат да купят нови стенни часовници и не знаят къде правилно да ги окачат, трябва да потърсят съветите на китайските мъдреци, които според кардиналните точки разделят цялата къща на осем сектора.  Вярно е, че тяхното преподаване се отнася само за механични модели. 

    Север. Секторът е отговорен за кариерата. Собственикът, който е закачил часовника от северната страна на дома си, бързо ще забрави за провалите в работата и, вероятно, скоро ще напредне в работата. За такава подредба са подходящи устройства с кръгла или квадратна форма, изработени от метал с циферблат от черно, сиво или синьо. 

    Стенните часовници в дома ни



    Почитателите на пътуването е по-добре да изберат стена, обърната на северозапад. 

    Юг. Тази страна на света е отговорна за славата и всеобщото признание. Тези, на които им липсва топлина и любов, трябва да окачат часовник на стена, обърната на юг или югозапад. Според  дизайна им тук добре ще подхождат часовници с червен, жълт или зелен цвят, с кръгла или триъгълна форма, може и ръчно изработени.

    Стенните часовници в дома ни


     
    Запад. На западните стени се окачват кръгли или овални часовници с метален корпус и с бял или светлосив циферблат. Това влияе положително върху възпитанието на децата, развитието на креативността, обещава добър успех в училище. Изток. Ако окачите часовника от източната страна, можете да разчитате на взаимно разбиране в семейството. Идеалният вариант са дървени или керамични изделия с кръгла или вълнообразна форма в лилаво, черно или синьо.

    Така че, избирайки подходящото място за стенни часовници, според философията на Фън Шуй, можете да насочите положителната енергия в правилната посока.


    Къде не бива да закачват стенните часовници?

     
        Има няколко правила, които определят местата, където не се препоръчва да има стенен часовник.
     
    ➤ Не закачайте големи стенни часовници на стените в хола на видно място. В такава стая самите собственици стават по-суетливи, а гостите, спазвайки измерения ход на стрелките, не могат да забравят за своите задачи и бързат да напуснат дома възможно най-скоро.
     
    ➤ Не поставяйте часовника в коридора, така че да ви „хване окото“ при влизане. По-добре е да се закачи близо до входната врата, така че човекът, който излиза от стаята, да вижда колко е часът. 

    ➤ В спалнята от този интериорен елемент трябва да си откажете изцяло или, ако е необходимо, да окачите малък безшумен часовник. Силното тиктакане в помещението е неподходящо: първо, затруднява заспиването и второ, в стаята се създава усещането за присъствието на някой друг. 

    ➤ Но в кабинета и в кухнята часовникът е задължителен - тези стаи са енергийно силни и хората в тях по-често работят, отколкото да си почиват, така че се нуждаят от усещане за времето и добро енергийно зареждане.

     Освен това трябва да окачите голям часовник в детската стая. Смята се, че по този начин детето ще успява повече, ще стане организирано и отговорно.

     Не окачвайте часовниците твърде високо. Те трябва да са на нивото на очите, за да поддържат хармония в дома и усещане за лекота. Не е най-подходящото място за часовник над вратата. Според философията на Фън Шуй, поставянето им над вратата може да доведе до изкривяване на енергийните потоци, преминаващи през пространството на дома.
     

    Размер и форма на часовниците

     
        Всеки часовник трябва да се вписва в цялостния дизайн на стаята. В малка стая, например в кухнята, не поставяйте големи модели с ярки циферблати. Такъв интериорен предмет постоянно ще дразни хората в стаята със своите размери и дори може да причини психично заболяване. 
       Според Фън Шуй е по-добре да използвате часовници с квадратни или правоъгълни циферблати. Привържениците на китайското учение смятат, че именно тази форма символизира равновесие и пълнота, затова само кръгли или квадратни часовници са в състояние да създадат положителна Чи енергия. 
        Механизмът на часовника винаги трябва да е в работно състояние. Счупен уред трябва незабавно да бъде поправен или изхвърлен на сметището. Всеки безпорядък създава негативна атмосфера в дома, така че трябва да се отървете от неща, които са изживели времето си. 
        Освен това часовници не е обичайно да се дават или получават като подарък. Смята се, че те могат самостоятелно да стартират негативна програма и да привлекат отрицателна енергия към себе си.
        Много хора не вярват в ориенталската мъдрост и окачват часовник точно там, където има свободно място. Кой знае, може би затова в семейството изведнъж възникват раздори, липса на пари, депресия.



    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.
    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


      Text.ru - 100.00%
    BGtop

    Follow ZigZag Library

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En