The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  неделя

  Живяла веднъж, погребана два пъти

      Името ѝ е Марджъри Маккол. Тя е единствената жена, която се роди и живя един път, но бе погребана два пъти.

  Живяла веднъж, погребана два пъти

     Ирландката Марджъри Маккол се разболява от непозната за лекарите болест през 1705-та година. Дни след това тя умира и близките ѝ бързат да я погребат, за да не се разпространи онова, което я е убило.

     Родата на Марджъри толкова бързала да се отърве от трупа, че забравила да махне ценния пръстен, който носела. Съпругът ѝ решил, че няма смисъл да се опитва да го свали, защото тялото на любимата му жена било изключително подуто.

     Погребаното тяло на Марджъри се превърнало в мишена за крадците, които чули сред суматохата за скъпия пръстен. Часове след погребението, още преди пръстта да е улегнала върху ковчега, мародерите изкопали Марджъри. Заради отеклото тяло те решили да отрежат целия ѝ пръст, заедно с пръстена. Щом кръвта ѝ потекла, Марджъри се събудила от дълбоката кома, в която била изпаднала, и започнала да крещи от ужас и уплаха.

     Никой не знае какво е станало с крадците. Някои казват, че са умрели на място, а други – че са избягали и никога повече не посегнали на чуждото.

     Марджъри сама става от гроба и си отива у дома. Тя чука на вратата, а съпругът ѝ казва на децата, че ако майка им не бе мъртва, би се заклел, че някой чука също като нея. Джон отваря вратата и при вида на възкръсналата си жена с окървавена ръка, пада и умира. Той е погребан до мястото, на което съпругата му била погребана малко преди това.

     Възкръсналата жена обаче продължава живота си. Марджъри се омъжва повторно, ражда още няколко деца и чак след това отново умира. Тялото ѝ е върнато в Ирландия и положено на мястото на първата ѝ надгробната плоча. На нея е добавен надписът: "Живяла веднъж, погребана два пъти".  За въпроси и предложения, моля, в коментарите. 
  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

   
  BGtop

  Follow ZigZag Library

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (557) Lang-En (124) Lang-Ru (122) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En