The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    събота

    Индия. Мястото, наречено „Мир“.

    Мястото, наречено „Мир“.
    Днес ще посетим Aуровил, Индия, известен още като „Градът на зората“. През 1968 роденият във Франция гуру и йога Мира Алфаса основава тази духовна общност в Южна Индия като място, където хора от всички раси, религии и националности могат да живеят спокойно заедно. Макар и замислена като утопия за 50 000 души, днес тук живеят само около 2800 от над 50 държави. Златното метално кълбо Матримандир, наречено още „Мир“, се счита за душата на града. Стои в центъра на градчето, което е с площ от 2000 акра ( 1 акър се равнява на около 4 декара). Вътре в сферата се поддържа пълна тишина. Спирална рампа води до бяла мраморна и климатизирана вътрешна камера, предназначена всред тишината човек да остане сам със съзнанието си.

    Тук човек може да остане сам със съзнанието си.

    Повечето туристи правят грешката, като отделят само половин ден за обиколка на Aуровил. Но после се връщат отново и остават около седмица.
    Ауровил e основно като експериментален град, където хора от различни националности са в състояние да живеят по интегриран хармоничен начин, с обща цел да реализират човешкото единство. Място, където хората идват да изживеят мечтите си. Независимо дали по професия са бизнес мениджър, социален предприемач, маркетинг изследовател, фермер, графичен дизайнер, или музикант, това определено е мястото, където креативността е средство за по-добър начин на живот.

    Ауровил


    За един опитен пътешественик, това е перфектната платформа за разбиране на живота в общността и обучението от някои обогатяващи живота преживявания. Макар и в много малък мащаб, Ауровил е похвален пример за алтернативен и устойчив живот, и доказателство за хармонична интеграция между местните жители и преселниците. Дори след като живеят тук цяла седмица, на всички им е трудно да опишат това място с няколко думи. Но споделят, че е истинска почивка от основния им начин на живот, който повечето от тях са водили досега. И вместо еднодневна обиколка, остават тук за известно време, наслаждават се на вкусна био храна, доброволно участват в много и интересни занимания, създават нови приятелства и по принцип живеят много спокойно.

    За въпроси и предложения, моля, в коментарите. Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop

    или подкрепете този проект

    Follow Библиотека ZigZag

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En