The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    петък

    Тайнствената пещера на ръцете

    Пещера
    В аржентинската провинция Санта Крус е известната Пещера на ръцете - Куева де лас Манос. Славата на това място дойде благодарение на много обекти с археологическа и палеонтологична стойност. Пещерата на ръцете в Аржентина се намира в долината на река Пинтурас, в Национален парк Франсиско Морено. Съвременното си име Пещерата на ръцете получила поради големия брой на стенописи във вид на отпечатъци от ръце, които са оставени тук деца от индианското племе Техуелчес. Въпреки че, те най-вероятно, са били почти мъже, защото хората по онова време са били много по-малки на ръст.
    След проучване на пещерата, учените са заключили, че древните рисунки във вид на отпечатъци от ръце са направени преди повече от девет хиляди години. А последните изображения, направени от прадедите на индианците в Патагония датират от първото хилядолетие преди Христа. Най-вероятно Пещерата на ръцете е служила за извършване на ритуални обреди, по-специално, юношите са започвали процес на инициация, оставяйки отпечатък на лявата си ръка на стената на пещерата.

    Пещера

    Въпреки това, ръцете не са единствените рисунки върху пещерните сводове. Тук можете да видите най-различни сцени от живота на техните предци. Например, в пещерата са изобразени лов за щрауси, котки, както и изображения на различни геометрични фигури, хора, хищници. Ловните сцени дават отлична представа за оръжията от онези времена, наречени "болас", представляващи традиционни метателни оръжия на племената от южноамериканските индианци.
    Стойността на изображенията се състои в начина, по който те са нанесени. Всички изображения са направени с помощта на шаблони, кухи тръби от кости и минерални бои. Също така, учените направиха предположения, защо по стените са оставени изображения именно на лява ръка. Издухването на боята с помощта на костна тръбичка от индианския художник е по-лесно, държейки я с дясната ръка.

    Пещера

    Боите, които древните индианци са използвали са в най-различни цветове като черно, жълто, бяло или червено. Около сцените на лов и ръцете на тавана на Пещерата на ръцете са открити червени точки, които вероятно са оставени с помощта на потопени в боя, а след това изхвърлени нагоре боласи (индианските оръжия).

    in English
    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En