The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  понеделник

  Сенетил де Лас Бодегас

  Сенетил де лас Бодегас
  В този малък материал има факти за известна испанска забележителност. Стъпвайки в испанския град Сенетил де лас Бодегас ти идва на ум една библейската истина за това, че има време за разхвърляне на камъни и време за събиране на камъни. Изглежда, че тези думи тук са разтълкувани буквално и тук някои неведоми сили се събрали всички камъни в околността и след това са поставили сред тях много къщи.


  Сенетил де лас Бодегас


  Това е може би една от най-удивителните части на Андалусия. Сенетил де лас Бодегас отдавна е известен със своето уникално географско положение. По-голямата част от домовете тук буквално са "вградени" в скалата, изградени са чрез разширяване на естествените пещери. Подобна картина може да се види и в Боливия, където град Ле Пас е "отгледан" в кратер на изгаснал вулкан.
  Историческите сведения сочат, че Сенетил де лас Бодегас е древно селище. Неговите жители са станали известни благодарение на смелостта на военните. Те твърдо са защитавали града от многобройните нападения на римските войници, на които през 1-ви век от н.е. са успели да влязат в града, но само след 15-дневна обсада.
  Учените смятат, че етимологията на името "Сенетил" е свързана с военните събития-думата идва от "Septem Nihil", което буквално означава "седем пъти без резултат". Точно такъв е броят на неуспешните атаки на римляните, през които жителите на града са успели да оцелеят. Втората част на името "де лас Бодегас" се е появила по-късно, благодарение на изобилието от произведени ценни сортове вина, с които все още е известна с тази област. Трябва да се отбележи, че първите лозя са засадени в областта именно от християните, в допълнение към растящите тук маслинови и бадемови горички.

  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

  BGtop  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (555) Lang-En (122) Lang-Ru (119) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En