The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  четвъртък

  Замъкът на Пепеляшка

  Има само един символ, който ви идва на ум, когато си мислите за света на Уолт Дисни (Walt Disney World) в Съединените щати. И това е замъкът на Пепеляшка. Наистина, има нещо магическо в красивата сграда с изглед към центъра на магическото кралство. Когато за първи път видите високите, тесни, богато украсени кули и мигащите светлини, осъзнаваш, че ежедневието е забравено и сте влезли в една приказна страна, пълна с забавления и фантазия. Паркът Уолт Дисни в Орландо, Флорида е най-големият в площ (100 кв.км.) и най-посещаваният (почти 20 милиона годишно) развлекателен център в света. На територията му има 4 тематични парка, 2 водни парка, 24 хотела, безброй магазини, кафенета и ресторанти. Този свят на развлечения е превърнал Орландо от посредствен града в един от най-популярните туристически центрове в САЩ.

  Паркът


  Паркът е открит през 1971 година. На главната улица на тематичния парк "Вълшебното кралство" е замък на Пепеляшка - най-високата сграда с височина от 58 м, което е повече от два пъти в сравнение с височината на замъка на Спящата красавица в Дисниленд, Калифорния. Оптичният трик в перспективата създава впечатлението, че замъкът е дори по - голям, отколкото е в действителност. Например, височината на кулата е половината от общата площ, основните елементи на сградата са разширени и ъгловати, за да се създаде илюзията за височина и разстояние.

  Изглед


  Боядисани в сиви и сини цветове, с кули, покрити с чиста позлата, замъка прилича на средновековен дворец-крепост. За вдъхновението на главня архитект Херберт Риман са послужили много истински замъци от Фонтенбло, Шенонсо, Шамбор, и Шомон във Франция, замъка Нойшванщайн в Германия, Алкасар в Испания.

  Замъкът на Пепеляшка


  И въпреки че изглежда, че замъкът е изграден от камък, тай е изградена от бетон и стомана. Съществува легенда, че конструкцията позволява бързо да бъде разглобена в случай на ураган. В действителност, това може да отнеме няколко месеца, защото рамката е заварена, а не сглобена с болтове. Но съоръжението е построено така, че да издържи на силните ветрове във Флорида. Структурата е от стомана с покритие от стъклени влакна, фиксирана е върху бетонен фундамент и може да издържа пориви на вятъра до 175 км / ч.

  Замъкът на Пепеляшка


  27-те кули на замъка са оборудвани с приказни стаи. Има три асансьора. Единият е за гости и ги отвежда до "Кралската маса" на Пепеляшка - ресторант на втория етаж, където господарката на двореца, заедно с други персонажи кани на закуска или обяд всички желаещи. Към младите посетители тук се отнасят като към кралски особи. Наричат ги "принц" или "принцеса", а възрастните - "господин" или "дама".

  Величественият замък


  Вечерта, Пепеляшка посреща гостите, седнала в златния си трон във фоайето на долния етаж. Основната зала е с готически арки от 5 м височина, украсени с мозайки, илюстриращи историята на Пепеляшка. Те са създадени от световноизвестния мозаист Ханс-Йоахим Шарф. Петте стенописа съдържат около 500 цвята в един милион парчета от стъкло, украсени с истинско сребро и 14-каратово злато.

  Привлекателният замък


  Дисни герои ще срещате в околностите на целия замък. Много пъти те ще се появяват без предупреждение в различни места на двореца. Има две спални на Пепеляшка, където гостите, спечелили Дисни награда, имат възможност да прекарат нощта в замъка.


  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

  BGtop  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (557) Lang-En (124) Lang-Ru (122) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En