The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    понеделник

    Нешка Робева

    Нешка
    Талантът на Нешка Робева заслужава специално внимание. Нешка Робева е родена на 26.05.1946 година в град Русе. Завършва хореографското училище в София. Състезава се в националния отбор по художествена гимнастика. Вице световна шампионка за 1969 година. В продължение на 25 години е старши треньор на българския национален отбор по художествена гимнастика. За този период нейните възпитанички са завоювали 294 медала , 7 абсолютни световни, 10 Европейски титли и 2 вице олимпийски титли.


    Нешка Робева


    Понастоящем е президент на най-успелия клуб в света "Левски” – за 50 години съществуване. Клубът е носител общо на 306 медала.
    За изключителни постижения в работата си Нешка Робева е носител на почти всички държавни отличия, както и на грамота за принос към световния женски олимпийски спорт.
    През 2000 година Нешка Робева приключва с треньорската си дейност и се връща към първата си специалност. Създава трупа от 35 момичета и момчета, като си поставя за цел да представи чрез съвременно интерпретиране българския и балкански фолклор. Създава забележителни танцови постановки. Постановките "Два свята” и "Орисия” добиват изключителна популярност. Над 250 участия в страната и чужбина - Бродуей, Сингапур "Арт фестивал”, Гърция, Турция, "Европалия” – Белгия, Израел, Италия, Македония – "Охридско лято”,"Залатой витяз”- Москва.
    ”...Виртуозни танцьори...”, "...Нож в гърба на всички досегашни представи за подобен род забавления...” ( Ана Киселгоф – Директор реклама на "Ню йорк таймс”), ”...Кълбо от енергия...”, "Президентът на крака пред българската "Орисия” (вестник "Труд”). Това са само част от отзивите за спектаклите, които и в момента са най-гледаните в България.




    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop


    2 коментара:

    1. Анонимен12:23

      Нейната състезателна кариера и впоследствие треньорската, доставяше голяма радост на всички! Пожелавам успех!

      ОтговорИзтриване

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (542) Lang-Ru (113) Lang-En (110) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En