The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    вторник

    Царят на кавала

    Царят на кавала
    Той е царят на кавала - българската дървена флейта. Теодосий Спасов.
    Теодосий Спасов изобрети нов музикален жанр. Американското списание е абсолютно право. Българският гений е разработил напълно нов стил на свирене на кавал, който е от дърво и един от най-старите инструменти в Европа.
    Теодосий получава всичко от кавала си, когато свири уникалните си композиции. Те включват елементи на традиционната народна музика, както и джаз, класическа музика и дори поп музика. Собственият му стил е не само впечатляващ за публиката по време на концерти, спектакли и фестивали, но и за колеги музиканти, с които си сътрудничи Теодосий Спасов в последните години.
    Със своето невероятно трио Теодосий Спасов е в Аржентина, Австралия, Австрия, Бразилия, Канада, Финландия, Германия, Гърция, Холандия, Индия, Израел, Япония, Непал, Русия, Испания, Швейцария, Турция, Великобритания, САЩ и разбира се в България, където той е известен като национален герой. В света е известен със своето Грами, заедно с "Мистерията на българските гласове". Все по-нарастваща е общността от фенове, пристрастени към музиката му.
    Теодосий Спасов започва да учи кавал в ранна възраст в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. По-късно той записва 10 солови албума и е участва в 11 албума с други изпълнители.
    На 4 март има рожден ден. Поздравихме го с празника. А сега го поздравяваме за званието „Артист на мира“. От сайта на Организацията на обединените нации научихме, че българският музикант Теодосий Спасов е награден от ЮНЕСКО със званието „Артист на мира“.


    Теодосий Спасов


    Признанието му е присъдено за неговия талант и иновативност, както и ангажираността му да подчертае музиката като сила за подобряване на диалога между хора, култури и общности. Музикантът ще бъде официално награден на церемония в София.
    Той се присъединява към списък от международно известни личности, които използват влиянието си да подпомагат популяризирането на посланията и програмите на ЮНЕСКО.


    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop


    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En