The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    вторник

    Една от най-необичайните сгради в света

    най-необичайните сгради в света
    Обединените арабски емирства в последно време са носители на най-новите тенденции в съвременната архитектура. Не е изненадващо, че в тази страна е създаден първия кръгъл небостъргач в света. Тази уникална сграда, която е забележителността на Абу Даби, е построена на брега на морето, на плажа Ал Раха.
    Архитектите, които са работили по този проект са разглеждали различни варианти на природни форми. В същото време те искали хармонично да съчетават простотата с величие.
    След много обсъждания било решено да се вземе образа на кръгла черупка, тъй като кръгът е символ на единството, стабилността и рационалността. Мнозина смятат идеалния кръг за геометричен символ, за сертификат за завършеността и съвършенството.
    Работейки по проекта на тази необичайна структура, експертите са решили много важни въпроси, като от особено значение сред тях е стабилността на обекта и хармоничното му съчетание с околния пейзаж.
    В резултат след завършване на строителните работи била построена сграда, наподобяваща гигантска кръг, чиято височина е сто и десет метра. Уникалният небостъргач има двадесет и три етажа, които са изградени от екологично чисти материали.
    Този амбициозен проект, предполагал да се използва естественото осветление възможно най-ефективно. Екологическата "връхна точка" на небостъргача е вакуумната система за автоматично събиране на боклука, която се намира под земята. Това свежда до минимум замърсяването на околната среда.
    Впечатляващата фасада има структура, създадена с помощта на триъгълни стъклени елементи, които пронизват стоманени греди, описващи огромни ромбове по стените.



     най-необичайните сгради в света


    Трябва да се отбележи, че кръглият небостъргач, построен в Абу Даби е получил международно признание, като е в списъка на шестнадесетте уникални сгради на света. Обектът е въведен в експлоатация през 2010 и сега е седалище на фирмата на Al Dar, специализирана в строителството на недвижими имоти.


    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En