The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  вторник

  Една от най-необичайните сгради в света

  най-необичайните сгради в света
  Обединените арабски емирства в последно време са носители на най-новите тенденции в съвременната архитектура. Не е изненадващо, че в тази страна е създаден първия кръгъл небостъргач в света. Тази уникална сграда, която е забележителността на Абу Даби, е построена на брега на морето, на плажа Ал Раха.
  Архитектите, които са работили по този проект са разглеждали различни варианти на природни форми. В същото време те искали хармонично да съчетават простотата с величие.
  След много обсъждания било решено да се вземе образа на кръгла черупка, тъй като кръгът е символ на единството, стабилността и рационалността. Мнозина смятат идеалния кръг за геометричен символ, за сертификат за завършеността и съвършенството.
  Работейки по проекта на тази необичайна структура, експертите са решили много важни въпроси, като от особено значение сред тях е стабилността на обекта и хармоничното му съчетание с околния пейзаж.
  В резултат след завършване на строителните работи била построена сграда, наподобяваща гигантска кръг, чиято височина е сто и десет метра. Уникалният небостъргач има двадесет и три етажа, които са изградени от екологично чисти материали.
  Този амбициозен проект, предполагал да се използва естественото осветление възможно най-ефективно. Екологическата "връхна точка" на небостъргача е вакуумната система за автоматично събиране на боклука, която се намира под земята. Това свежда до минимум замърсяването на околната среда.
  Впечатляващата фасада има структура, създадена с помощта на триъгълни стъклени елементи, които пронизват стоманени греди, описващи огромни ромбове по стените.   най-необичайните сгради в света


  Трябва да се отбележи, че кръглият небостъргач, построен в Абу Даби е получил международно признание, като е в списъка на шестнадесетте уникални сгради на света. Обектът е въведен в експлоатация през 2010 и сега е седалище на фирмата на Al Dar, специализирана в строителството на недвижими имоти.


  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

  BGtop

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En