The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
 • Breaking News

  сряда

  Необичайната къща

  куполообразна къща
  След дълга кариера на стюард в авиокомпания любителят на пътешествия Стив Aрин решил да се сбогува с номадския начин на живот и се заселил в живописен район от североизточната част на Тайланд. С бюджет от 9000 щатски долара само за шест седмици той построил малката куполовидна къща на своите мечти. Строителството започнало през 2011, когато Стив пристигнал при свой приятел в Тайланд. Този негов приятел, Хаджар, в продължение на много години го вдъхновявал с уникалността на своите строителни идеи. През този период, тайландският дизайнер се занимавал с изграждане на куполни домове в североизточната част на Тайланд. Вдъхновен от оригиналните сгради, Стив мечтаел да изгради свой собствен дом в подобен стил. За изпълнение на тази идея Хаджар и съпругата му любезно предоставили на разположение на Арин малък парцел в една ферма за манго. След бързо оформяне на документите двамата приятели започнали работа.
  Шест седмици по-късно, къщата с формата на купол била построена и боядисана. Строителните материали в Тайланд са много по-евтини, отколкото в Америка или Европа, така че цената на основната конструкция на сградата, построена от бетонни блокове и тухли, местно производство, възлизала само на $ 6000. Отнело им няколко седмици, за да приключат - добавяне на врати, стълби, хамаци, мебели, езерце, озеленяване и каменна зидария вътре в къщата. Тази част от разходите по изграждането на къщата възлизала на 3000 долара. Така в красивата местност на Тайланд се появило удобно жилище на площ от 47 квадратни метра, което напълно отговаря на вкуса и нуждите на неговия собственик. Там, сам сред природата, той можел да се отпусне, колкото е възможно, и да се наслади на спокойствие.

  къща

  Разпределението на сградата се състои от две спални, баня с тоалетна и импровизирана кухня.

  кухня


  Големите прозорци, които всъщност са изрязани отвори в купола на къщата, осигуряват изобилие от естествена светлина. Прозорците служат и като уютни места за сядане.


   къща


  Вътрешен интериор дома напълно съответства на външната красота. Банята представлява оазис с буйна растителност, а изработената от естествени материали раковина е мивката.
  Сега сградата се захранва с електроенергия, но скоро дизайнерът и любителят на пътешествия планират да поставят соларни панели на покрива.
  Дизайнерската къща в Тайланд е само първият проект на Стив Арин. Следващият той планира да създаде в Орегон. Освен това, Арин планира да отвори фирма за изграждане на подобни къщи във всички части на света.
  Когато Стив е далеч от куполното си жилище, той с удоволствие го преотстъпва на всички желаещи, които са съгласни да платят минимална такса и да пазят къщата чиста.

  куполообразна къща

  Почивката в тази къща не е по-лоша, отколкото в един добър хотел.

  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

  BGtop

  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Lang-TR

  For beginner bloggers

  Rubrics

  Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

  Pagerank

   Погледни
  BGtop

  Lang-En