The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    сряда

    Необичайната къща

    куполообразна къща
    След дълга кариера на стюард в авиокомпания любителят на пътешествия Стив Aрин решил да се сбогува с номадския начин на живот и се заселил в живописен район от североизточната част на Тайланд. С бюджет от 9000 щатски долара само за шест седмици той построил малката куполовидна къща на своите мечти. Строителството започнало през 2011, когато Стив пристигнал при свой приятел в Тайланд. Този негов приятел, Хаджар, в продължение на много години го вдъхновявал с уникалността на своите строителни идеи. През този период, тайландският дизайнер се занимавал с изграждане на куполни домове в североизточната част на Тайланд. Вдъхновен от оригиналните сгради, Стив мечтаел да изгради свой собствен дом в подобен стил. За изпълнение на тази идея Хаджар и съпругата му любезно предоставили на разположение на Арин малък парцел в една ферма за манго. След бързо оформяне на документите двамата приятели започнали работа.
    Шест седмици по-късно, къщата с формата на купол била построена и боядисана. Строителните материали в Тайланд са много по-евтини, отколкото в Америка или Европа, така че цената на основната конструкция на сградата, построена от бетонни блокове и тухли, местно производство, възлизала само на $ 6000. Отнело им няколко седмици, за да приключат - добавяне на врати, стълби, хамаци, мебели, езерце, озеленяване и каменна зидария вътре в къщата. Тази част от разходите по изграждането на къщата възлизала на 3000 долара. Така в красивата местност на Тайланд се появило удобно жилище на площ от 47 квадратни метра, което напълно отговаря на вкуса и нуждите на неговия собственик. Там, сам сред природата, той можел да се отпусне, колкото е възможно, и да се наслади на спокойствие.

    къща

    Разпределението на сградата се състои от две спални, баня с тоалетна и импровизирана кухня.

    кухня


    Големите прозорци, които всъщност са изрязани отвори в купола на къщата, осигуряват изобилие от естествена светлина. Прозорците служат и като уютни места за сядане.


     къща


    Вътрешен интериор дома напълно съответства на външната красота. Банята представлява оазис с буйна растителност, а изработената от естествени материали раковина е мивката.
    Сега сградата се захранва с електроенергия, но скоро дизайнерът и любителят на пътешествия планират да поставят соларни панели на покрива.
    Дизайнерската къща в Тайланд е само първият проект на Стив Арин. Следващият той планира да създаде в Орегон. Освен това, Арин планира да отвори фирма за изграждане на подобни къщи във всички части на света.
    Когато Стив е далеч от куполното си жилище, той с удоволствие го преотстъпва на всички желаещи, които са съгласни да платят минимална такса и да пазят къщата чиста.

    куполообразна къща

    Почивката в тази къща не е по-лоша, отколкото в един добър хотел.

    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En