The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    събота

    Лили Иванова - Звездата

    Лили Иванова
    На 24 април 1939 в малкото градче Кубрат се ражда Лили Иванова. Завършва училище за сестрински грижи във Варна и работи като медицинска сестра за много кратко време. Нейната кариера като певица започва в началото на 1960-те години. Тя постига признание през 1963 г. като певица с вариетето шоуто в Ambassador Hotel в Букурещ. Местната публика обожава изгряващата звезда и местната телевизия излъчва 4 концерта. Първият й албум е записан в същата година. Вторият й албум "Море на младостта" е записан в България през 1967 и съдържа 11 песни. Третият й албум е записан в Москва през 1968 г. Албумът "Камино" е записан от българския „Балкантон“ през 1968 г. Певицата все още изпълнява песента "Камино", тъй като тя дава възможност за пълен широк спектър на гласа й.
    Иванова печели първата си награда "Златен ключ" през 1966 г. в Братислава, Чехословакия. В следващите години тя получава над 10 международни награди и множество местни признания. През 1997 г. сдружението International Women номинира Иванова като една от най-известните жени на 20-ти век. През 1999 г. Иванова е удостоена с най-високата българска държавна награда, медал "Стара планина", за нейния принос към българската поп музика.
    През 1981-1987 Иванова живее и пее основно в Германия. През тези години тя записва няколко албума. " По време на бурната 1990 Иванова успява да поддържа кариерата си. Тя записва нови 3 албума. През 2000 г. тя изпява най-големият хит на кариерата си - песента "Ветрове". В следващите години Иванова прави годишни концерти в най-голямата зала в България, в Националния дворец на културата. На 9-ти януари, 2009 тя постига най-високата чест за всеки певец - да пее в Олимпия Хол в Париж. Певицата продължава да се доказва и е в състояние да овладява нови определени музикални стилове. Тя е създава няколко собствени банди по време на дългата си кариера, които понякога също променят стила си.


    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En