The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    петък

    Бугенвилия

    Бугенвилия е виещ се храст
    Бугенвилия е вечнозелен виещ се храст, който понякога достига 5 м дължина, с бодливо, обилно разклоняващо се стъбло и овални, леко заострени листа. В южния климат с него украсяват високи огради на къщи, дворове, беседки, пътеки в паркове и арки по площади. Декоративната бугенвилия има бели тръбовидни цветове и окръжаващи ги три ярки листа. Бугенвилиите обикновено са оцветени в силно виолетови тонове. При селекция цветовата гама е много по-разнообразна - от чисто бяло и жълто до бледо розово, керемидено, пурпурно и тъмно лилаво.

    Бугенвилия

    Бугенвилията по рождение е бразилка. Но името и е френско - в чест на мореплавателя Луи Антоан дьо Бугенвил (1729-1811), защото е открита по време на околосветското му плаване. Бугенвилията произхожда от влажните субтропични гори.

    Бугенвилия

    В дивата природа има около 14 вида бугенвилии, често срещани в тропическите райони на Централна и Южна Америка, където те растат като малки дървета или храсти. Култивираната бугенвилия е очарователно създание, способно с френския си чар да завърти главата дори и на тези, които никога не са се занимавали с цветарство.

    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En