The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    вторник

    Тайнственият ден 29 февруари

    Тайнственият ден
    Знаете ли, че 29 февруари има във всяка година? Но този ден трае по-малко от 10 минути. Годината не е точно 365 дни, а 365 дни, 6 часа, 9 минути и 9,76 секунди. Тези 6 часа обикновено не се взимат под внимание, така че във всяка година се получава остатък от четвърт денонощие. Ако хората не придават значение на тази разлика, то календарната година, в продължение на много векове ще се премести забележимо и вече няма съответства на слънчевата. За първи път този важен факт е забелязал от египетския фараон Птоломей Трети. А римският император Гай Юлий Цезар заповядал всяка четвърта година да се удължава с едно денонощие. И ето я високосната година. За да коригира грешките в стария календар, Цезар добавил три месеца към 46 година пр.н.е. и я удължил на 445 дни. Това била най-дългата година в историята на човечеството!
    Хората са така устроени, че се пазят и се страхуват от всичко, което е необичайно. Колко често се налага да слушаме и четем за мизерията, която очаква човечеството през високосната година.
    Високосните години не са по-лоши, отколкото обикновените. Това означава, че ураганите, земетресенията и войните се случват доста спонтанно и "не се съобразяват" с допълнителния ден в календара. И ако през високосните години не се случи нито една трагедия, скептиците че бъдат още по-подозрителни.
    Високосна година - това не е природно понятие. Тя е измислена от хората, за да не се обърка лятното със зимното време. Ето защо страхът, че високосната година носи нещастие, е чисто психологически. В края на краищата, ако предварително се настроим за предстоящи трудности, и ако се случи нещо лошо, тогава всички проблеми се свързват именно с тази година. Но в действителност, всичко е просто. Високосната година е само с един ден по-дълга от обикновено. И е по-добре да се радваме, че са се появили едни допълнителни 24 часа.
    Нека някой си мисли, че 29 февруари носи лош късмет. Но на хората, родени на този ден, може приятелски да се завиди. Смята се, че те са избрани. И въпреки лошата репутация на този ден, живеят по-щастлив и успешен живот. Точно като всички тези, които са родени през цялата високосна година.


    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop


    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (557) Lang-En (124) Lang-Ru (122) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En