The Most Exciting Journeys With ZigZag Library

Follow ZigZag library

RU EN TR
  • Breaking News

    сряда

    Хиляда острова

    "Хиляда острова" е един красив район на Канада. "Градината на боговете", това е името на това изключително красиво място в Канада, което има и второ име - "Хиляда острова".

    Хиляда острова

    Така тази област е наречена от френските конквистадори още през 18-ти век. На картата тази част на Северна Америка, която се състои не от хиляда, а от 1864 острова, обхваща около 2000 квадратни километра и се намира между двата канадски града Kингстън и Броквил. Най-интересното е, че тук всяко парче земя, което през цялата година се мие от всички страни от вода и на което растат най-малко две дървета, се смята за остров. И тази красота е формирана в продължение на векове.

    Хиляда острова


    Древните ледници и бързи водни потоци послужили за формирането на хълмове върху архипелага, а хълмовете по-късно се превръщат в горски острови. Днес за мнозина тези острови са станали съкровено място или дори семейно имение. На много от островите се появили домове, а понякога дори цели замъци и крепости. През 1914 архипелагът става част от новия Национален парк "Хиляда острова" (Thousand Islands), който до днес по право се смята за най-красивото място в Канада.

    За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

    Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:

    BGtop

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар

    Lang-TR

    For beginner bloggers

    Rubrics

    Lang-Bg (543) Lang-Ru (113) Lang-En (111) Lang-TR (57) Love (21)

    Pagerank

     Погледни
    BGtop

    Lang-En