Най-вълнуващите пътешествия с Библиотека "PepaTabakova.com"!

RU EN
 • Breaking News

  сряда

  Международен ден на майчиния език

  За пореден път в страните-членки и в главната квартира на ЮНЕСКО ще бъде отбелязан Международният ден на майчиния език - 21 февруари, насочен към опазването на езиковото и културното многообразие по света, за да се съхранят застрашените езици на малките нации и народности.

  ден на майчиния език

  Запазването и съхраняването на повече от 6000-те езика, които съществуват в света, е сред основните цели на ЮНЕСКО. Според организацията езиковото многообразие е един от най-мощните инструменти за опазване на материалното и нематериалното наследство на човечеството.
  ЮНЕСКО активно подкрепя страните, които пълноценно използват всички методи на диалог и предаване на знания, насърчават езиковото многообразие, запазват образованието на майчин език, където това е възможно, и по този начин утвърждават културното многообразие като обществена ценност.

  ден на майчиния език


  Международният ден на майчиния език е отбелязан за първи път през 2000 година, като във всяка следваща честването има различен акцент.  За въпроси и предложения, моля, в коментарите.

  Ще съм благодарна да оцените моя труд и гласувате за блога ми на:


  BGtop


  Няма коментари:

  Публикуване на коментар

  Събития

  Рубрики

  Lang-Bg (471) Lang-Ru (79) Lang-En (69)

  Показвания за последния месец

   Погледни
  BGtop

  Lang-En

  НАЙ-МАЛКО ЧЕТЕНО!THE CHURCH OF SAINT SOFIAМОЛЯ, ПРОЧЕТЕТЕ