Diana, Lady Di Or Princess Of Wales

Diana, Lady Di Or Princess Of Wales 

Днес 31 август 2011, се навършват 14 години от трагичната смърт на Даяна Спенсър, известна още като лейди Ди или принцесата на Уелс.

ДА СИ СПОМНИМ ЗА НЕЯ – ДАЯНА    

 

 

В продължение на петнадесет години Лейди Даяна бе съпруга на Чарлз, принцът на Уелс. Двамата имат две деца – Уилям и Хари. През годините, като принцеса на Уелс, Даяна се превърна в най-любимия член на кралското семейство, наричана Кралицата на сърцата. Този прякор ѝ бе даден заради способността й да се сближава с обикновените хора, смиреността ѝ и брилянтната ѝ усмивка. Всички тези качества многократно са карали хилядите ѝ почитатели да изпадат в екстаз само при вида ѝ.

 
 

PRINCESA DI

 
 
 
 
 
 Според анкета, разпространена вчера, лейди Ди все още е любимата кралска особа на гражданите. Данните от анкетата сочат също, че ако тя беше жива днес, повечето британци биха предпочели да поговорят с нея, вместо с принц Уилям и кралица Елизабет Втора. Но както много често става добрите и обичаните хора си отиват преждевременно. На 31 август 1997 г. Даяна загива при автомобилна катастрофа в тунел в Париж, заедно с Доди ал Файед и шофьорът им Анри Пол. 
 
 
 ПРИНЦЕСА ДАЯНА
 

 
 

Техният Мерцедес-Бенц S280 се разбива в тринадесетата колона на тунела Алма. Двулентовият тунел е бил построен без метални прегради между колоните, в резултат на което и най-малкото отклонение от посоката на движение лесно би се превърнало в директен сблъсък с колоните. Ненавременната и трагична смърт на лейди Даяна е предмет на много противоречиви хипотези за причините, включително дори спекулации за заговор на МИ6.

 

 ЕЛТЪН ДЖОН - КАТО СВЕЩ НА ВЯТЪРА

 

 
 

Дали е имало предварителен замисъл или е било просто трагичен инцидент най-вероятно никога няма да стане ясно. Едно обаче е сигурно - смъртта на Даяна потресе целия свят, но остави след себе си и спомена за един прекрасен човек. Навярно до ден днешен, ако попитате британците за принцеса Даяна, голяма част от тях биха ви се усмихнали и биха казали: „Беше един прекрасен човек”!

 
 

 RICHARD CLAYDERMAN - LADY DI

 

 

« back to articles