Даяна Спенсър, лейди Ди или принцесата на Уелс

Даяна Спенсър, лейди Ди или принцесата на Уелс 

Днес 31 август, е годишнина от трагичната смърт на Даяна Спенсър, известна още като лейди Ди или принцесата на Уелс. В продължение на петнадесет години Лейди Даяна бе съпруга на Чарлз, принцът на Уелс. Двамата имат две деца – Уилям и Хари. През годините, като принцеса на Уелс, Даяна се превърна в най-любимия член на кралското семейство, наричана Кралицата на сърцата. Този прякор ѝ бе даден заради способността й да се сближава с обикновените хора, смиреността ѝ и брилянтната ѝ усмивка. 

 

                                          

 

 

 

Всички тези качества многократно са карали хилядите ѝ почитатели да изпадат в екстаз само при вида ѝ.

 
 
 
 
 Според анкета, разпространена вчера, лейди Ди все още е любимата кралска особа на гражданите. Данните от анкетата сочат също, че ако тя беше жива днес, повечето британци биха предпочели да поговорят с нея, вместо с принц Уилям и кралица Елизабет Втора. Но както много често става добрите и обичаните хора си отиват преждевременно. На 31 август 1997 г. Даяна загива при автомобилна катастрофа в тунел в Париж, заедно с Доди ал Файед и шофьорът им Анри Пол. 
 
 
 
 
 
Техният Мерцедес-Бенц S280 се разбива в тринадесетата колона на тунела Алма. Двулентовият тунел е бил построен без метални прегради между колоните, в резултат на което и най-малкото отклонение от посоката на движение лесно би се превърнало в директен сблъсък с колоните. Ненавременната и трагична смърт на лейди Даяна е предмет на много противоречиви хипотези за причините, включително дори спекулации за заговор на МИ6.
 
 
 
 

 

Дали е имало предварителен замисъл или е било просто трагичен инцидент най-вероятно никога няма да стане ясно. Едно обаче е сигурно - смъртта на Даяна потресе целия свят, но остави след себе си и спомена за един прекрасен човек. Навярно до ден днешен, ако попитате британците за принцеса Даяна, голяма част от тях биха ви се усмихнали и биха казали: „Беше един прекрасен човек”!

 

 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
  
 
 
 
  
 
 
 
  
« назад към статиите